EGYRE IDŐSZERŰBBEK A BÍRÓSÁGOK – SIKERES A „SZOLGÁLTATÓ BÍRÓSÁGOKÉRT!” PROGRAM

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke által 2015. június 23-án meghirdetett „Szolgáltató bíróságokért!”című tízpontos program célja a bíróságok iránti bizalom erősítése, az ügyfél elégedettség és az ítélkezés hatékonyságának növelése, valamint a bíróságokat ért méltatlan támadások elleni hatékony fellépés. 

Az időszerűség és az elhúzódó ügyek számának csökkentése érdekében tett intézkedések jelentős sikert hoztak. A program ténylegesen a törvénykezési szünet után 2015. szeptember 1-jével indult és három hónap alatt a két éven túli ügyek száma országosan 7,06 %-kal csökkent. A bírák az eddigi egyébként is nagy munkaterhük mellett megfeszített munkával, plusz tárgyalási napok tűzésével végezték el ezt a feladatot, így csaknem 7.000 darab két éven túli ügyet fejeztek be. 
A Kaposvári Törvényszék is jelentősen hozzájárult a jó eredményekhez. Ítélkezési tevékenysége évek óta időszerű. A 2015. év végén folyamatban levő peres ügyeinek mindössze 3,9%-a volt két éven túli. 

A program folytatódik: a következő negyedévben várhatóan még nagyobb arányban fog csökkeni a hosszú pertartamú ügyek száma az ügyfelek megelégedésére. 

Kaposvár, 2016. január 25.                                            Dr. Vadócz Attila 
                                                                                              sajtószóvivő