Tájékoztató napot tart a Kaposvári Törvényszék a civil szervezetekről

2017. február 22. napján „Civil Nap” megtartására kerül sor a Kaposvári Törvényszéken a civil szervezetekkel kapcsolatos ügyintézés megkönnyítése érdekében.

A tájékoztató nap keretében dr. Kollár Gábor bírósági titkár általános tájékoztatást ad a civil szervezeteket (egyesületeket és alapítványokat) érintő legfontosabb jogszabály-változásokról, a civil szervezetek létesítő okirataiban felmerülő gyakori hibákról és azok kiküszöbölésének lehetőségeiről.

A tájékoztató kitér a civil eljárások során a megyében leggyakrabban felmerülő problémákra is. Felhívja a figyelmet az elektronikus kapcsolattartás lehetőségére, amely jelentősen gyorsítja az eljárást. Bemutatja az Országos Bírósági Hivatal által rendszeresített sablonok és iratminták kitöltési problémáit. A „Civil Nap” résztvevőiknek kérdések feltevésére is lehetőségük lesz.

Az érdeklődők a Kaposvári Törvényszék 48-as ifjúság útja 5. szám alatti épületének II. emeleti tárgyalótermében, ügyfélfogadási időben (9-11 óráig) vehetnek részt a civil információs napon.