Fókuszban a gyermekek

A Kaposvári Törvényszék feladatainak ellátásakor kiemelt figyelmet biztosít a gyermekeknek.

A büntetőeljárással bármi módon sajnálatosan kapcsolatba kerülő gyermekek érdekét mindenekfelett igyekszik szem előtt tartani és biztosítani azt, hogy őket minél kevesebb megrázkódtatás érje. Ezért Kaposváron két bírósági épületben is, illetve Siófokon gyermekbarát meghallgató szobát alakítottak ki, hogy lehetőleg minél kellemesebb környezetben, barátságos körülmények között kerüljön sor a vallomások megtételére. Hasonló célt szolgál a tanúgondozó azon szolgáltatása is, hogy a tanú szülők lehetőséget kapnak arra, hogy gyermekeiket magukkal hozzák a bíróságra, és a gyermekjátékokkal ellátott szobában várhatják meg szüleiket a tanúgondozó felügyelete mellett.

A törvényszék Gyermekközpontú Igazságszolgáltatás Munkacsoportja kidolgozott egy komplex oktatási tervet valamennyi ügyszakban dolgozó bíró és titkár képzésére. Az első sikeres képzést már meg is tartották.

Törekszik ugyanakkor a Kaposvári Törvényszék arra is, hogy dolgozóinak gyermekei is lehetőleg minél több kedvezményben részesüljenek. Esélyegyenlőségi tervében biztosítja azt, hogy a 14. év alatti gyermeket nevelő munkavállalók egyéni munkarendben dolgozhassanak. A munkáltató igyekszik figyelembe venni a szabadságok kiadásakor az iskolai, illetve az óvodai szünetek időpontját, továbbá már hosszú évek óta rendszeresen szervez tábort a fonyódi üdülőjében a dolgozók gyermekeinek.

Kaposvár, 2017. június 28.

A Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya

CsatolmányMéret
54.67 KB